Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenKüldés e-mailbenPDF változatPDF változat

Női étrend

Egy nőnek kevesebb kalóriára van szüksége, mint egy férfinak. Azonban aki intenzív mozgást végez, az valamivel többet ehet. Ha egy nő elégedetlen külsejével általában olyan úgynevezett fogyókúrába vág bele, amivel többet árt, mint használ.

A táplálékkiegészítők 3.

Rengeteg táplálékkiegészítő létezik, melyeknek funkciói, a szervezet kielégítésében végzett szerepe különböző. Egy valamiben azonban egyformák, a helyes táplálkozás szükségességét nem helyettesítik, csak és kizárólag kiegészítik.

A táplálékkiegészítők 2.

A táplálékkiegészítés fontossága vitathatatlan. Aki ezt figyelmen kívül hagyja elesik a gyorsabb, de egészséges fejlődés lehetőségétől

A kreatin

A kreatin az utóbbi évek legnagyobb felfedezése, amely nagy mértékben változtatta meg a sportolók táplálkozást és annak kiegészítését.

A kreatin a májban fellelhető aminosavakból szintetizált anyag.

A táplálékkiegészítők 1.

Ezek nem elvont fogalmakat takarnak, hanem olyan készítményeket, amelyek nélkül a modern sport elképzelhetetlen. Tudományos alapokon bizonyított teljesítményfokozó hatásuk szinte már kiszorítják a doppingolás fogalmát a köztudatból. Bár ezek a természetes alapú készítmények sem csodaszerek, hatásosságuk vitathatatlan.

A vitaminok

A IX. század második felében kísérleteket végeztek a szervezet energiaszükségletének megismerésére. Lunyin és Sacin kísérleti állatai a pontosan kiszámított mennyiségű fehérjét, zsírt, szénhidrátot, vizet és sókat kapták tiszta állapotban, és mérgezési tünetek között elpusztultak.

Az étrend

Az izmok fejlesztéséhez elkerülhetetlen a helyes táplálkozás. Megfelelő étrend nélkül a legjobban összeállított edzésterv, a legerőteljesebb táplálék-kiegészítő és az egyébként tiltott anabolikus szteroid sem ér egy fabatkát sem.

A helyes étkezés alapelvei

Már többször esett szó a helyes étrend szabályairól, de sajnos sokan még mindig nincsenek tisztában a legfontosabb tudnivalókkal sem. Aki gyors összegzést szeretne ezekről az „elvekről” az itt most megtalálhatja: