Nyomtatóbarát változatNyomtatóbarát változatKüldés e-mailbenKüldés e-mailbenPDF változatPDF változat
Név: 
Hajdú Irén (Babi)
szakterület: 
alakformáló
kondistep
step
Kép: 

1987-ben végeztem testnevelő tanárként, azóta tartok különböző típusú aerobik órákat.

1997-ben aerobik edzői végzettséget szereztem.

Közel 25 éve foglalkozom a különböző korosztályok egészségre való nevelésével, szemléletformálással. Lételemem a mozgás, annak minden formája(túrázás, evezés, síelés..). Büszke vagyok arra, hogy volt tanítványokat kollégaként üdvözölhetek.

Elsősorban alakformáló és step órákat tartok, mik is ezek jellemzői.

Alakformáló aerobik:

erőfejlesztő, izomtónust fokozó és testtartást javító gyakorlatok jellemzik. A legnépszerűbb óratípusok egyike, az egész testet átmozgatjuk, izmainkat tónusba hozzuk, fejlesztjük, de nem növeljük annak tömegét.
Szökkenés mentes, koreográfia mentes óra, bárkinek ajánlható. Az alakformáló lehet dinamikusabb és lelassultabb, a különféle zenékkel és eszközökkel nagy változatosságot tudunk elérni(pl.súlyzó, soft-ball,bokasúly..stb.), így többszöri alkalom után sem érezzük egyhangúnak ezt a mozgást. Nagy hangsúly van a helyes végrehajtás és légzés megtanításában hiszen ez garantálja a legjobb eredményt.

Step:

A step óra keretében fejlesztjük állóképességünket,keringési rendszerünket, miközben a jó zene és élénk ámde követhető koreográfia segítségével nagyon jó hangulatot teremtünk.

Kondistep:

Step paddal és súlyzó használatával végzünk gyakorlatokat. Ennél az óratípusnál az intenzitás, zsírégetés a fontos. Nem bonyolult, hanem lineáris, vagy esetleg az alaplépésekből felépített rövid koreográfiát tartalmazó óratípus, mely tökéletes a láb, comb, fenék formálására.
Az óra végén természetesen nem maradhat el a 10 perc hasizom!
 

Kiknek ajánlom?

Akik szeretik a dinamikus, koreografált, kissé táncos, jó hangulatú órákat, kezdőknek és haladóknak egyaránt. Ha fogyni szeretnél mindenképp iktass be step órát az edzésedbe.

Óráimra jellemző a családias hangulat, a jó kedv és felszabadult légkör!

Galériám